12 de setembre 2007

Spanish Clash'07


Si, vaig prometre parlar del meu estiu a la pròxima entrada, però és que si no parle de l'esdeveniment reggae del cap de setmana me moriré.

A Alaquàs per no se quin any consecutiu es fa la copa d'Espanya, o Spanish Clash. No és si no una competició entre dj's a l'estil de Jamaica, o soundsystems. Molts Visentemanuels no tenen ni puta idea d'on venen certs estils musicals, efectes o d'on merdes ve tot allò que ballen, i encara que no ho parega és l'illa de Jamaica i la seua gent. Lee "Scratch" Perry, Studio 1, Dub... i tot pels anys 70, amb tecnologia analògica. Els clash (no parle del grup de Joe Strummer) son competicions entre soundsystems, o grups de gent que punxa, eren brutals les primeres entre dj's de l'Studio 1 i els de la Treasure isle, i eren unes simples furgos amb amplis i els dj's punxant a sobre. Espectacle pur, l'últim que sortia de la discogràfica (això és promoció, i no el que fa la innombrable o $$$$) i gent amb ganes de ballar, això és el que ofereix un soundsystem.

Ara que ja sabem un poc mes d'història de la música jamaicana anem al tema que ens ocupa. Posa 3 soundsystems a vore qui punxa millor i baix l'escenari posa gent amb ganes de festa i que entenga un poquet/molt (bombo clat) i gent que no entén tant, tots volen ballar, totes volen festa, i els soundsystems els ho han de donar, senzill. Si tu me fas ballar, si tu me dones festa jo aplaudiré, cridaré, faré sonar una botzina o encendré l'encenedor (hi ha qui s'en passa i porta autèntics llença flames) i això inclinarà la balança al teu costat, en cas contrari, si avorreixes i la gent no s'anima... se t'elimina, ací del que es tracta és de ballar, la competició és dalt l'escenari, però el jurat és abaix, i tu ne formes part (sabent poc, gens o molt de reggae), a que ja mola molt mes?

Suma-li que és gratis total, i que qui ve ací és foraster i flipa amb la penya que va a punxar i a actuar per fora de l'estat, quan veu l'ambient de baix l'escenari se fa creus, i es que València i Castelló comencen a tindre cultura jamaicana, qualsevol no pot actuar, i no ens acontentem amb quatre temes mal mesclats, sabem que escoltem i volem que te guanyes la copa, i això és el que me cal ara mateix, ànims.

Doncs això és el que me'n vaig a vore el dissabte per a animar-me, que del tema laboral la cosa te daltabaixos, d'una banda he passat la primera sel·lecció a l'empresa dels ventiladors mata voltors i destrossa muntanyes, però com que era molt precipitat, la segona entrevista no me la poden fer, la fan una gent de Nafarroa (¡!) i del pladur... he acabat buscant amb el meu col·lega feina per ell, i es que sembla que ell també n'està fart dels seus socis. Una temporadeta mes a ca les arandeles rient-me de tots ells, que tal i com vaig dir a l'anterior post: "Es preferible, reir que llorar, así la vida se debe tomar..."


Què feu, us veniu?


Big up massive! Big up!


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eieiei !
Pinta bé el festivalet, jo segueixo preferint coses del tipus Antiplayax que comenta l'amic TarsonTurner, però en fi, la musiqueta bona sempre s'agraix ;)

Amb això de la feina, crec que necessites urgentment un canvi d'aires perque "se te llig" cremat company, ja en xarrem.
Salut.

Paranys_R_Us ha dit...

Crònica del festivalet d'ahir.

Brutal, cada cop hi ha mes nivell. Dalt 3 SoundSystems molt i molt bons, baix una bombo clat brutal; per a flipar com la gent cantava totes i cadascuna de les cançons que punxaven. Llàstima de l'eliminació dels anglesos, que punxaven temes molt bons, però es que no feien tanta festa. Per a oblidar l'actuació dels israelites, i poc a dir dels anglesos que tancaven el festival ja que ens n'anàrem al poc de començar; aquest 2 SoundSystems havien d'haver actuat divendres, però gràcies a la pluja ho feren dissabte.

Sobre la competició en si dir que el clash entre suïssos i gabatxos fou brutal, 10-11 a favor dels segons, s'ha de dir que els suïssos parlaven castellà, cosa que donava mes punts de cara a les xarrades que es fan entre els SS, però que com que els gabatxos van amenaçar en parlar gabatxés si aquests no els parlàven en anglés posà les coses al seu lloc.

Ben guanyat el clash, abans de començar estiguérem xarrant amb gent del mundillo i replegant info de pròxims concerts, dels quals ja us passaré detalls.

Spanishclash 2k7 is over, big up massive!!!