27 de setembre 2012

I+D+i = idiota?Dificil panorama tenim damunt, i pitjor m'ho poses per a buscar-li sol·lució amb els "jugadors" que tenim.
Que hi ha crisis i que ha vingut per a quedar-se no és notícia, o no deuria de ser-ho, però com que sabem que La Plana Fa Olor... Resulta que VisenteManuel havia viscut per damunt les seues possibilitats, i s'han donat conter ara! Què el que treballava al banc havia estudiat amb ell? Se suposa que el del banc té estudis! No jodas! 
Ara toca aguantar diuen, treballar i callar (vinc escoltant eixa frase moooooolts anys, potser massa) i VisenteManuel treballar el que es diu treballar, justet, no li demanes mes i per parlar com no parles de futbol, de farlopa i/o de bous, no tingues pena que no montarà cap sindicat ni res paregut, el que li preocupa és no saber on te amagat el gram de l'última festa. Continua culpant als estrangers de tot, sense entendre que qui va fer la llei eren els polítics que ell havia votat. Continua creient que qui no treballa és perquè no vol, encara que tinga amics, coneguts i familiars a l'atur, algun d'ells cobrant els 400€, d'altres no. Continua creient que la culpa és de Zapatero, i que Rajoy és bó perque planta cara als catalans/dimonis. Continua creient-se tot el que diu canal9/la1/Antena3/intereconomía i és incapaç de contrastar cap notícia. 

Continuem igual, però eixe no és el problema; coneixem de sobra a VisenteManuel i el seu inmovilisme natural de la Plana. El problema es que ha tingut fills. Si, fills i filles. Gent que no tenia cap criteri, ara està criant les noves generacions. Generacions nascudes d'errors, errors que no s'accepten, i que per tant, tornaran a equivocar-se en el mes elemental.

Entendre el teu voltant; respectar les teues limitacions i les dels demés; escoltar; opinar...

Si el nostre VisenteManuel era incapaç d'estudiar, però podia treballar en treballs senzills, els seus fills no, son els ni-nis, ni saben ni volen, ni estudien ni treballen. Atrapats en la seua inòpia no podran fugir del forat on estem. Emigrar? On, si no saben ni escriure bé ninguna de els 2 llengües d'ací! Treballar on? Qui donaria la cara per ells? Ho tindran difícil, molt dificil, i de retruc, tots, perquè si uns quants (els que tenien estudis superiors) ja se n'han anat, d'altres estem pensant'ho i els que es queden ja ho tenen complicat, la crisi va per a llarg.Ells i elles només saben d'iPhone, de BlackBerries, Tuenti com els seus pares sabien de Nokia, PlayStation i votamicuerpo i badoo. Els seus pares han tingut de tot, i els seus fills no tindran de res, i a sobre els seus pares ni tindran paciència amb ells ni tolerància. Intolerància al cuadrat! Al pas que anem açò serà un Bronx post-nuclear, on ni el Mad Max mes xulo podrà entrar a Negociudad, ni evidentment eixir viu de la cúpula del tró. Amb la mar com a escull important per a fugir i la frontera natural dels Pirineus, potser, potser les restes de la civilització capitalista de la vella Europa es plantejen fer un parc zoo-I-lògic amb els que es queden ací, mirant de tancar en zoos locals a la resta d'habitants que hajen emigrat de la península.

 PS: No pregunteu per LPFO, no sabriem que respondre